Η ιστορία του χάρτινου φίλτρου για τον καφέ είναι κι αυτή μια καθημερινή ιστορία όπως και η δική μας καθημερινότητα, μόνο που είχε την τύχη να καταγραφεί στην ιστορία.
Gusto Blog
4 ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΣΩΣΤΟ ΟΓΚΟ ΣΤΗ ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΣΠΡΕΣΣΟ
Είτε παράγεις έναν lungo είτε έναν ristretto, θα πρέπει να επαγρυπνείς πάνω από τη μηχανή για να σιγουρευτείς ότι θα σταματήσεις την εκχύλιση τη σωστή στιγμή!
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΑ? (ROASTING)
Το καβούρδισμα ή αλλιώς roasting είναι ένα από τα πιο σημαντικά στάδια στη διαδικασία επεξεργασίας του καφέ.
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ “SPECIAL(I)TY COFFEE”?
Τι σημαίνει ο όρος Specialty Coffee;
ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ….?
Κάτι που ούτε το φανταζόσουν! Ας το πάρουμε από την αρχή. Το μακρινό πλέον 1991, μια ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο του Cambridge έκανε μια μεγάλη ανακάλυψη με στόχο, όχι ακριβώς την τεχνολογική πρόοδο, αλλά… μια κούπα ζεστό καφέ. Βλέπεις, μπορεί κάθε ένας από αυτούς να ερευνούσε ένα διαφορετικό επιστημονικό πεδίο, υπήρχε, όμως, ένα εργαλείο […]
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ CUPPING?
Το cupping επιχειρεί να αξιολογήσει τις πτυχές του καφέ που επηρεάζουν τις αισθήσεις μας! Η υφή του, η αίσθηση στο στόμα, η γλυκύτητα, η οξύτητα, το άρωμα και φυσικά η επίγευση του καφέ, όλα αξιολογούνται μέσω αυτή της μεθόδου.
ΒΑΣΙΚΑ ΕΙΔΗ ESPRESSO
O δημοφιλής καφές espresso είναι η βάση μίας ευρείας ποικιλίας εκλεκτών ειδών καφέ, που διαφέρουν μεταξύ τους ως προς τη συνταγή, τον τρόπο παρασκευής ή σερβιρίσματος.
FLAT WHITE :ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ
Οι περισσότεροι τον συγχέουν είτε με τον cappuccino είτε με τον latte.