Ο μεγαλύτερος εχθρός της μηχανής είναι τα άλατα του νερού (ασβέστιο και μαγνήσιο). Πρέπει να μετρήσουμε την σκληρότητα του νερού της περιοχής για να ξέρουμε πόσο συχνά να κάνουμε ανανέωση του αποσκληρυντή νερού.Το σκληρό νερό θα κάνει κακό όχι μόνο στην μηχανή του espresso αλλά και στο πλυντήριο και την παγομηχανή αφού τα άλατα θα […]
Gusto Blog
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΕΙΟ ESPRESSO
Στην Ελλάδα ο καφές είναι από τα πιο διαδεδομένα ροφήματα, βέβαια οι περισσότεροι καταστηματάρχες της καφεστίασης αγνοούν πόσο σημαντικό ρόλο έχει το νερό. Η διαχείριση του νερού είναι πάρα πολύ σημαντική γιατί καθορίζει το γευστικό αποτέλεσμα του καφέ.
ΣΩΣΤΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ESPRESSO
Όσο καλής ποιότητας καφέ κι αν προμηθεύεστε, όσο κι αν προσέχετε τους χρόνους εκχύλισης, τίποτε δεν καταφέρνετε εάν δεν έχετε φροντίσει για τον σωστό και τακτικό καθαρισμό της μηχανής σας.
ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΑ
Στοχεύοντας σε μια ποιοτική επεξεργασία γάλακτος για να παρασκευάσουμε με συνέπεια το ιδανικό αφρόγαλα είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσουμε τον κατάλληλο βραστήρα , το κατάλληλο ακροφύσιο και το κατάλληλο Γάλα.
ΜΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΠΡΕΣΣΟ
Με όνομα ιταλικό που σημαίνει “γρήγορος”, ο espresso πρωταγωνιστεί εδώ και δεκαετίες σε όλο τον κόσμο και αναδεικνύεται ως ένα από τα πλέον εξελισσόμενα προϊόντα διεθνώς.
ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΦΕ (ΜΕΡΟΣ Α’)
Δεισιδαιμονίες και πραγματικότητα. Φήμες και τι ισχύει όντως. Σε αυτό το blogpost θα καταρρίψουμε 4 μύθους για τον καφέ!
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΠΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΦΕ
Ένα από τα συνδεδεμένα αντικείμενα μετά το πρωινό ξύπνημα είναι και ο πρωινός μας καφές.Με πληθώρα νέων επιχειρήσεων και προϊόντων ο ευρύτερος κλάδος της καφεστίασης αποτελεί γόνιμο έδαφος για κάθε επενδυτή ή αυτοαπασχολούμενο. Ποιά είναι όμως τα κρίσιμα σημεία ελέγχου για έναν νέο επενδυτή?
ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ COLD BREW
Η ανερχόμενη τάση στην παρασκευή κρύου καφέ ακούει στο όνομα Cold Brew.