Καλάθι Αγορών
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "SPECIAL(I)TY COFFEE"?

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ “SPECIAL(I)TY COFFEE”?

Τι σημαίνει ο όρος Specialty Coffee;

Specialty ή Speciality: Σύμφωνα με την περιγραφή που ορίζεται λεπτομερώς από τον Αμερικανικό Οργανισμό SCAA (Speciality Coffee Association of America), ένας καφές είναι Specialty αν σε ένα τυχαίο δείγμα 350γρ κόκκων ωμού καφέ δεν υπάρχει κανένα βασικό ελάττωμα κατηγορίας 1 (πλήρης μαύρος κόκκος, χτυπημένος από μύκητα, ξένο σώμα κ.α) και το πολύ 5 ελαττώματα δευτερεύοντα κατηγορίας 2 (λίγο τραυματισμένος κόκκος, λίγο ανώριμος κ.α).

Αφού αξιολογηθεί σε ωμή μορφή θα πρέπει όταν ψηθεί και σερβιριστεί (με πολύ αυστηρό πρωτόκολλο) να βαθμολογηθεί γευστικά με βαθμό  μεγαλύτερο του 82.

Οι καφέδες αυτοί αποτελούν μόλις το 4% της παγκόσμιας αγοράς οπότε γίνεται αντιληπτό το πόσο σπάνιοι και ακριβοί είναι.

‘Ετσι μπορούμε να πούμε πως Speciality Coffee είναι ο καφές εκλεκτής ποιότητας που προέρχεται από εξαιρετικούς κόκκους, που μεγαλώνουν αποκλειστικά σε ιδανικές συνθήκες κλιματολογικής καλλιέργειας και προσφέρουν χαρακτηριστικές γεύσεις εξαιτίας των μοναδικών χαρακτηριστικών του εδάφους που καλλιεργούνται.

Ο όρος Speciality Coffee πρωτοχρησιμοποιηθηκε το 1974 σε ένα τεύχος του Tea and Coffee για να περιγράψει κόκκους εξαιρετικής γεύσης που παραγόταν σε ειδικά μικροκλίματα.

Με τη ραγδαία ανάπτυξη του καφέ και των εξειδίκευση των νεότερων σε ηλικία και αντιλήψεις καφεκοπτών της Αμερικής το 1990, ο χώρος του Speciality Coffee έγινε ένας από τους πιο ραγδαία αναπτυσσόμενους τομείς της βιομηχανίας τροφίμων με τζίρο 9,6 δις $ το 2004 στις Η.Π.Α.

ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά

Για παραγγελίες άνω των 50€

Εύκολες επιστροφές

χρημάτων εντός 14 ημερών

Ταχεία αποστολή

εντός Ελλάδας και ΕΕ

Ασφαλείς πληρωμές

PayPal / MasterCard / Visa