Καλάθι Αγορών
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ CUPPING?

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ CUPPING?


Το cupping επιχειρεί να αξιολογήσει τις πτυχές του καφέ που επηρεάζουν τις αισθήσεις μας! Η υφή του, η αίσθηση στο στόμα, η γλυκύτητα, η οξύτητα, το άρωμα και φυσικά η επίγευση του καφέ, όλα αξιολογούνται μέσω αυτή της μεθόδου.

Το cupping χρησιμοποιείται από επαγγελματίες γευσιγνώστες, ιδιοκτήτες φάρμας καφέ, roasters, barista, home-barista, αλλά ακόμα και από coffee lovers! Αποτελείται από διάφορα βήματα και κάθε ένα από αυτά έχει στόχο να αναδείξει και ένα διαφορετικό στοιχείο του καφέ. Η διαδικασία ξεκινά με την οπτική παρατήρηση του κόκκου και ολοκληρώνεται σχεδόν μία ώρα αργότερα, μετά το brew, όταν ο καφές θα έχει κρυώσει.

Η διαδικασία του cupping

Βήμα 1: Aξιολόγηση του αρώματος των δειγμάτων πριν την εκχύλιση.

Βήμα 2: Σερβίρεται η ίδια ποσότητα νερού με την ίδια ροή μέσα στα φλιτζάνια, ώστε να μην αλλάζει η εκχύλιση. Η θερμοκρασία είναι η ίδια για όλα τα δείγματα ώστε να μπορέσει να γίνει η αξιολόγηση των δειγμάτων με τον ίδιο τρόπο.

Βήμα 3: Σε επόμενο βήμα, σπάζεται η κρούστα έτσι ώστε να επιτραπεί η εισπνοή των αρωμάτων που συσσωρεύονται από κάτω.

Βήμα 4: Αφαιρείται η κρούστα τελείως και καθαρίζεται η επιφάνεια του καφέ από τα όποια μόρια αλεσμένου καφέ έχουν παραμείνει και από τις φυσαλίδες.

Βήμα 5: Πραγματοποιείται η δοκιμή που χωρίζεται σε δύο σημεία. Το πρώτο, είναι η επαφή με τον καφέ, χαρίζοντας όσο το δυνατόν πιο λεπτές σταγόνες στη γλώσσα, έτσι ώστε να πετύχεις την ενεργοποίηση του συνόλου των γευστικών καλύκων. Το δεύτερο είναι μία πιο “γενναία” γουλιά με την οποία θα παρατηρήσεις πως ο καφές προχωρώντας προς το πίσω μέρος της στοματικής κοιλότητας θα αφήσει μία πιο έντονη γεύση, από αυτήν που θα νιώσεις στο κέντρο της αλλά και στην ευρεία επιφάνειά της.

ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά

Για παραγγελίες άνω των 50€

Εύκολες επιστροφές

χρημάτων εντός 14 ημερών

Ταχεία αποστολή

εντός Ελλάδας και ΕΕ

Ασφαλείς πληρωμές

PayPal / MasterCard / Visa