Καλάθι Αγορών
ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΦΕ

ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΦΕ (ΜΕΡΟΣ Α’)

Δεισιδαιμονίες και πραγματικότητα. Φήμες και τι ισχύει όντως. Σε αυτό το blogpost θα καταρρίψουμε 4 μύθους για τον καφέ!

Ο καφές παχαίνει και δεν πρέπει να συμπεριλαμβάνεται σε μια δίαιτα αδυνατίσματος

Μύθος: Ο καφές από μόνος του περιέχει σχεδόν μηδενικές θερμίδες. Αποκτά, όμως, θερμίδες από τη ζάχαρη, το γάλα, το σιρόπι ή τη σαντιγύ που του προσθέτουμε. Ο καφές, λοιπόν, μπορεί να ενσωματωθεί σε μία δίαιτα αδυνατίσματος ελεύθερα συνεχίζοντας να τον καταναλώνετε άφοβα, χωρίς να ξεφεύγετε από το καθημερινό σας πρόγραμμα, αρκεί να ελέγχετε σε συνεννόηση με τον διαιτολόγο σας τις θερμίδες που του προσθέτετε με επιπλέον υλικά.

Ο καφές περιέχει μόνο καφεΐνη

Λάθος. Ο καφές, εκτός από καφεΐνη, περιέχει και αντιοξειδωτικές ουσίες (πολυφαινόλες), οι οποίες τα τελευταία χρόνια έχουν συσχετιστεί με ευεργετικά οφέλη για την υγεία. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν μελέτες που έχουν συνδέσει την κατανάλωση καφέ με προστασία από την εμφάνιση νόσων, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, η νόσος πάρκινσον και η νόσος Αλτσχάιμερ.

5 μύθους για τον καφέ

Ο καφές μας ενυδατώνει

Αλήθεια: Ο καφές δεν να επηρεάζει την ημερήσια ισορροπία υγρών στον οργανισμό μας. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ιατρικής της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Ενυδάτωσης, όλα τα μη αλκοολούχα ποτά και ροφήματα συμβάλλουν στην ενυδάτωσή μας.

Ο καφές συντηρείται στο ψυγείο

Λάθος. Όχι. Όχι. Όχι. Ο καφές πρέπει να καταναλώνεται μέσα σε 2-3 μέρες, αφού ανοιχτεί η συσκευασία του και να φυλάσσεται σε θερμοκρασία δωματίου (20-25ο C). Επιπλέον θα πρέπει να βρίσκεται σε δοχείο αεροστεγές ή σε ειδική συσκευασία με βαλβίδα. Αποφεύγεις την υγρασία και το ψυγείο γιατί λόγω της διαφορετικής θερμοκρασίας όταν θα βγάλεις τον καφέ από το ψυγείο, θα εξατμιστούν τα αρώματα και θα χαθεί και η αυθεντική γεύση του καφέ.

Η συνέχεια στο επόμενο άρθρο μας.

ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά

Για παραγγελίες άνω των 50€

Εύκολες επιστροφές

χρημάτων εντός 14 ημερών

Ταχεία αποστολή

εντός Ελλάδας και ΕΕ

Ασφαλείς πληρωμές

PayPal / MasterCard / Visa