Καλάθι Αγορών

Τα οφέλη του Ελληνικού καφέ

Βαθιά μέσα στις ρίζες μας, από μικρά παιδιά έχουμε αναμνήσεις με τον παππού και την γιαγιά μας να απολαμβάνουν έναν ελληνικό καφέ, συχνά να συνοδεύετε από σπιτικό γλυκό και ένα ποτήρι δροσερό νερό.

Πέρα από την πλούσια γεύση και άρωμα του, τι άλλο μας προσφέρει ο ελληνικός καφές;

Παραδοσιακό ψήσιμο καφέ στη χόβολη

Ο ελληνικός καφές είναι συνδεδεμένος μέσω ερευνών με έναν από τους παράγοντες μακροζωίας των κατοίκων της Ικαρίας και υπάρχει εξήγηση για αυτό. Λόγω της ψιλής του κοπής, είναι πλουσιότερος, σε σχέση με τους πιο χοντρό αλεσμένους,  σε αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες όπως το χλωρογενικό οξύ, το καφεϊκό οξύ και οι μελανοϊδίνες, που βελτιώνουν φλεγμονές στον οργανισμό, το σάκχαρο στο αίμα, ρυθμίζει τα επίπεδα χοληστερόλης και την αρτηριακή πίεση.

Σύμφωνα με μελέτες δρα προστατευτικά σε ορισμένες παθήσεις που αφορούν την λειτουργία του εγκεφάλου (Alzheimer, Parkinson, άνοια) καθώς και σε ασθένειες του διαβήτη και της καρδιάς, ορισμένων ειδών καρκίνου αλλά και της κατάθλιψης.

Είναι επίσης θερμιδικά χαμηλός, με μόλις 10 μόνο θερμίδες ανά φλιτζάνι!

Πρέπει φυσικά να αναφέρουμε ότι λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε καφεΐνη, πρέπει να καταναλώνετε με μέτρο καθώς επίσης με την συστηματική προσθήκη ζάχαρης επιβαρύνεται ο οργανισμός μας προκαλώντας ορισμένες φορές διάφορες παθήσεις.

Ο παραδοσιακός ελληνικός καφές μένει αναλλοίωτος από γενιά σε γενιά, πλούσιος σε γεύση, μυρωδιές και αναμνήσεις!

ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά

Για παραγγελίες άνω των 50€

Εύκολες επιστροφές

χρημάτων εντός 14 ημερών

Ταχεία αποστολή

εντός Ελλάδας και ΕΕ

Ασφαλείς πληρωμές

PayPal / MasterCard / Visa