Καλάθι Αγορών
super_baristas

ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ SUPER BARISTA!! (ΜΕΡΟΣ Β)

Το πρώτο βήμα για να γίνεις barista είναι ο καφές. Χωρίς καλούς κόκκους καφέ, ο barista δεν υπάρχει. Ανεξάρτητα από το πόσο προσπαθείς, αν ξεκινήσεις με κακό καφέ, ποτέ δεν μπορείς να έχεις έναν καλό espresso. Το δεύτερο βήμα, είναι η πρακτική. Φτιάξε έναν espresso και, στη συνέχεια, φτιάξε άλλους εκατό. Ένας καλός, σταθερός espresso είναι το θεμέλιο της δουλεία σου.  

Για να το πετύχεις χρειάζεσαι:

Έρευνα
Αρκετό διάβασμα. Πρέπει να κάνεις έρευνα για οτιδήποτε σχετίζεται με τον καφέ. Αναζήτησε ό, τι μπορείς, και ποτέ μην είσαι ικανοποιημένος με τα όσα ήδη γνωρίζεις για τον καφέ και την παρασκευή του. Η γνώση συμβαδίζει με τον Barista.

Αγάπη για τον καφέ
Πιες πολύ καφέ. Εξοικειώσου με τη γεύση του καφέ. Πήγαινε σε όσα μέρη μπορείς από τα χαμηλότερης τεχνολογίας, που αλέθουν τους κόκκους με το χέρι, μέχρι σε εκέινα που πιέζουν ένα κουμπί και βγαίνει Cappuccino. Εάν δεν ξέρεις πόσο καλή πρέπει να είναι η γεύση του καφέ, δεν θα μπορέσεις να τον φτιάξεις.

Εργαλεία
Επένδυσε σε ένα καλό σύνολο εργαλείων. Για την εκκίνηση θα χρειαστείς τα απαραίτητα, τα οποία είναι:

Μια ζυγαριά. Μια απλή, βασική ζυγαριά είναι ο ευκολότερος τρόπος για να πάρεις τις σωστές δόσεις του καφέ, ώστε να μην καταλήξεις να αναρωτιέσαι ποιο μέρος έκανες λάθος. Μην μετράς με το ‘’μάτι’’.

Ο μύλος καφέ. Μια ημιαυτόματη μηχανή κοπής θα κάνει την εργασία για σένα στην αρχή, βεβαιώσου ότι έχει τουλάχιστον τρεις ρυθμίσεις.

Ένα πατητήρι. Κατά την προετοιμασία του αλεσμένου καφέ για εκχύλιση, ένα καλό πατητήρι θα σε γλιτώσει από πολλά προβλήματα. Μην τσιγκουνευτείς σ’ αυτά γιατί, ασφαλώς, είναι ένα μικρό κομμάτι, αλλά ένα πλαστικό θα αφήσει τον καφέ άνισα συμπιεσμένο και θα κάνει έναν κακό espresso.

Χρονόμετρο. Όχι, το κινητό σου! Ένα σωστό χρονόμετρο. Ένα εργαλείο που θα χρησιμοποιείς ρητά για την παρασκευή καφέ. Αυτό θα εμποδίσει να κάψεις τον καφέ και θα αποφύγεις την πικρή γεύση. Ο χρόνος είναι πολύ σημαντικός και στην παρασκευή από το αφρόγαλα. Στο τέλος, θα γνωρίζεις από ένστικτο πότε να σταματήσεις να βράζεις το γάλα .

Η μηχανή espresso. Η μηχανή espresso είναι η καρδιά του καφέ. Υπάρχουν τόσοι τύποι και μπορεί να είναι τρομερά ακριβές. Μην ανησυχείς, και μια ημιαυτόματη, μονή μηχανή μπορεί να σε βοηθήσει για το ξεκίνημα σου. Δεν είναι απλά ένα μηχάνημα που κάνεις espresso , είναι ο καλύτερος σου φίλος.

Βρες τα καλύτερα εργαλεία barista εδώ

ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά

Για παραγγελίες άνω των 50€

Εύκολες επιστροφές

χρημάτων εντός 14 ημερών

Ταχεία αποστολή

εντός Ελλάδας και ΕΕ

Ασφαλείς πληρωμές

PayPal / MasterCard / Visa