Καλάθι Αγορών
super_baristas

ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ SUPER BARISTA!! (ΜΕΡΟΣ Α)

Το να είσαι Barista είναι να ζεις σε έναν κόσμο καφέ. Ένας έμπειρος Barista ξέρει από πού προέρχεται ο καφές του, που καλλιεργούνται τα φασόλια, πώς καλλιεργούνται και ποια γεύση θα παράγουν στο τέλος. Οι καθοριστικές και σημαντικές ιδιότητες ενός καλού Barista είναι οι εξής. 

Η γνώση

Δεν είναι όλοι οι καφέδες ίδιοι. Ο κόκκος καφέ Arabica έχει ένα ξεχωριστό άρωμα. Αυτός είναι ο πιο δημοφιλής τύπος κόκκων καφέ για τον Barista, καθώς έχει μια μαλακή, γλυκιά γεύση. Αντίθετα, ο κόκκος Robusta έχει μια ισχυρότερη και πικρή γεύση και χρησιμοποιείται συνήθως για στιγμιαίο καφέ. Αυτά τα δύο είναι τα βασικά που πρέπει να γνωρίσουν όλοι οι επίδοξοι barista.

Ένας ‘’αναπτυγμένος’’ ουρανίσκος

Σκέψου κάθε φορά που πίνεις καφέ ότι είναι το κλειδί για την ανάπτυξη ενός πιο εξελιγμένου ουρανίσκου. Με την πάροδο του χρόνου, ένας Barista μπορεί να πει ακόμα και τις παραμικρές διαφορές: Με μια μικρή γουλιά εσπρέσσο, θα πρέπει να γνωρίζει τι καφέ πίνει, ποια ήταν η άλεση και αν ήταν σωστή ή όχι.

Επιμέλεια
Ένας καλός Barista φροντίζει καλά τα εργαλεία και τα υλικά του, αλλά το πιο σημαντικό μέρος της παρασκευής ενός καλού καφέ είναι να επικεντρωθεί πλήρως σε κάθε μέρος της διαδικασίας. Η λειτουργία των μηχανών είναι εξίσου σημαντική με τον καθαρισμό και τη φροντίδα τους. Δίνουν μια ίση προσοχή σε κάθε μέρος της διαδικασίας: αυτό είναι το κλειδί για τη συνέπεια στην ποιότητα που κάνει έναν Barista.

Χρόνος
Ένα δευτερόλεπτο μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά κατά την παρασκευή του καφέ. Ο καμμένος καφές είναι απαράδεκτος για ένα Barista. Ακόμα κι αν ίσως να μην παρατηρήσετε τη διαφορά στην αρχή, ένας εμπειρογνώμονας μπορεί να το καταλάβει από την γεύση. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που απαιτείται για να πάρεις τον καφέ ή για να κάνεις το τέλειο αφρόγαλα.

Αυτοδίδακτος

Ενώ αυτά είναι βασικά χαρακτηριστικά που έχει ένας Barista, ένα χαρακτηριστικό που είναι επίσης πολύ σημαντικό είναι το πάθος του. Οι καλύτεροι ξεχωρίζουν γιατί αναζητούν πάντα νέους καλύτερους τρόπους για να φτιάξουν τον καφέ: η ενημέρωση και η προσωπική προσπάθεια για το καλύτερο είναι αυτά που θέτουν τη διαφορά ανάμεσα στους Baristas.

ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά

Για παραγγελίες άνω των 50€

Εύκολες επιστροφές

χρημάτων εντός 14 ημερών

Ταχεία αποστολή

εντός Ελλάδας και ΕΕ

Ασφαλείς πληρωμές

PayPal / MasterCard / Visa