Καλάθι Αγορών
Coffee_gusto

ΠΩΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ ΤΟΝ ΚΑΦΕ;

Η σωστή αποθήκευση των κόκκων του καφέ είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για τη γεύση του ροφήματος που θα παρασκευάσουμε με τους κόκκους του καφέ.

Υπάρχουν 4 σημαντικά σημεία που πρέπει να προσέξουμε για την αποθήκευση του καφέ.

  • Υγρασία
  • Φως
  • Θερμοκρασία
  • Χρόνος

Υγρασία: Ο καφές απορροφά πολύ εύκολα την υγρασία με αποτέλεσμα να καταστρέφεται η γεύση του. Ο συνδυασμός υγρασίας και καφέ προκαλεί έντονη οξείδωση με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται πιο γρήγορα όταν έρθει σε επαφή με τον ατμοσφαιρικό αέρα. Έτσι λοιπόν ο καφές θα πρέπει να αποθηκεύεται πάντα σε αεροστεγές δοχείο.

Φως: Ο καφές δεν πρέπει να είναι εκτεθειμένος στο φως του ήλιου γιατί αλλοιώνονται οι κόκκοι του καφέ. Έτσι ο καφές θα πρέπει να φυλάσσεται σε σκοτεινό σημείο και να μην τον χτυπάει ο ήλιος.

Θερμοκρασία: « Ο καφές θα πρέπει να φυλάσσεται στο ψυγείο ή την κατάψυξη..». Αυτή η φράση αποτελεί ένα καταστροφικό μύθο για την ποιότητα του καφέ. Αποθηκεύοντας τον καφέ σε χαμηλή θερμοκρασία στερεοποιούνται τα έλαια που βρίσκονται στους κόκκους. Η εκχύλιση του καφέ βασίζεται στην εξαγωγή των ελαίων, έτσι δεν θα έχουμε ένα ρόφημα πλούσιο σε γεύση και άρωμα. Έτσι ο καφές θα πρέπει να αποθηκεύεται σε θερμοκρασία δωματίου.

Χρόνος:  Ο καφές δεν παραμένει αναλλοίωτος στο πέρασμα του χρόνου. Ειδικά από τη στιγμή που θα καβουρδιστεί ο καφές ο χρόνος μετράει αντίστροφα όσον αφορά τη φρεσκάδα του καφέ. Γι’ αυτό καλό είναι να αγοράζουμε καφέ σε κόκκο που είναι σε αεροστεγείς  συσκευασίες με βαλβίδες που δεν επιτρέπουν την είσοδο ατμοσφαιρικού αέρα. Όταν βέβαια ανοιχτεί η συσκευασία θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί εντός 2 εβδομάδων.

Έτσι συμπερασματικά μπορούμε να πούμε πως ο καφές είναι ευαίσθητο προϊόν που η ποιότητα του εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες. Θα πρέπει να αποθηκεύεται σε αεροστεγές δοχείο, σε σκοτεινό μέρος, σε θερμοκρασία δωματίου και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Προμηθευτείτε δοχείο αποθήκευσης καφέ από την εταιρεία gusto products.

ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά

Για παραγγελίες άνω των 50€

Εύκολες επιστροφές

χρημάτων εντός 14 ημερών

Ταχεία αποστολή

εντός Ελλάδας και ΕΕ

Ασφαλείς πληρωμές

PayPal / MasterCard / Visa