Καλάθι Αγορών
BARISTA

ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΕΙΟ BARISTA..!


Ένας barista για να δημιουργήσει ροφήματα που θα σας εντυπωσιάσουν χρειάζεται και κάποια βασικά εργαλεία.Σας έχουμε ετοιμάσει μια λίστα με τα πιο σημαντικά εργαλεία Barista. 

  • Δοσομετρικό ποτηράκι: γυάλινο ποτηράκι μεζούρα χρήσιμο για τις περιοδικές μετρήσεις της παραγόμενης ποσότητας από την μηχανή σε κάθε περίπτωση, τα αποτελέσματα των οποίων λειτουργούν ως οδηγοί για τις ανάλογες ρυθμίσεις που χρειάζεται ένας barista.
  •  Ζυγαριά: Προκειμένου να έχετε άψογα ποιοτικά αποτελέσματα χρειάζεστε τέλεια ρυθμισμένα δοσολογίες, χρόνο και θερμοκρασία στη διαδικασία παρασκευής του καφέ σας. 
  • Θερμόμετρο ροφημάτων: Για να φτιάξετε το τέλειο αφρόγαλα θα χρειαστείτε ένα θερμόμετρο ροφημάτων. Καλό είναι να χρησιμοποιήσετε ένα θερμόμετρο με τις εξής δυνατότητες: 1) Ένδειξη προειδοποίησης προσέγγισης κατάλληλης θερμοκρασίας για την παρασκευή αφρογάλακτος. 2) Ένδειξη, με πράσινο χρώμα, κατάλληλης θερμοκρασίας για την παρασκευή αφρογάλακτος. 3)Ένδειξη, με κόκκινο χρώμα, διακύμανσης θερμοκρασίας στην υπερθέρμανση γάλακτος. 4)Ένδειξη θερμοκρασίας σε oC και oF. 5)Ανοξείδωτη λαβίδα που συγκρατεί το θερμόμετρο στην γαλατιέρα. 
  • Βούρτσα καθαρισμού: Ο καθαρισμός της μηχανής σας είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την καλή ποιότητα του καφέ. Χρειάζεστε λοιπόν μια ειδική βούρτσα για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα από τη ντουζιέρα του γκρουπ και να έχετε μια μηχανή espresso καθαρή. 
  • Σκόνη καθαρισμού: Για τον καλύτερο καθαρισμό της μηχανής εκτός από το βουρτσάκι καθαρισμού χρειάζεστε και μια επαγγελματική σκόνη καθαρισμού για να εξαλείφει τα υπολείμματα καφέ.Χρησιμοποιείται τακτικά και θα σας βοηθήσει να πάρετε την καλύτερη γεύση από τον καφέ σας.
  • Καθαριστικό αλάτων: Τα άλατα αποτελόυν σημαντικό εχθρό της μηχανής και για αυτό θα πρέπει αρκετά συχνά να κάνετε αφαλάτωση της μηχανής χρησιμοποιώντας το κατάλληλο καθαριστικό.
  • Πατητήρι espresso: Το σωστό πάτημα του espresso παίζει ρόλο στην ποιότητα του ροφήματος που θα παρασκευάσουμε. Συνεπώς το πατητήρι ή tamper είναι πολύ σημαντικό εργαλείο για ένα καλό barista. Προσέξτε κατά την επιλογή σας το πατητήρι να έχει ακριβώς την ίδια διάμετρο με το group της μηχανής σας.
ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά

Για παραγγελίες άνω των 50€

Εύκολες επιστροφές

χρημάτων εντός 14 ημερών

Ταχεία αποστολή

εντός Ελλάδας και ΕΕ

Ασφαλείς πληρωμές

PayPal / MasterCard / Visa