Το τελευταίο διάστημα ακούμε όλο και πιο συχνά για τη μέθοδο περύχισης καφέ, γνωστή ως pour over coffee. Αν είστε λάτρεις του εξαιρετικού καφέ και θέλετε να απολαμβάνετε σε κάθε φλιτζάνι όλες τις μυρωδιές και τα αρώματα της ποικιλίας καφέ που έχετε διαλέξει, αν θέλετε να έχετε τον απόλυτο έλεγχο της παρασκευής του καφέ σας και να την απολαμβάνετε με όλες σας τις αισθήσεις, ήρθε η ώρα να μάθετε περισσότερα για αυτή τη μέθοδο παρασκευής καφέ. Μέχρι τώρα η μέθοδος αυτή χρησιμοποιούνταν για οικιακή χρήση, τώρα όμως θα τη συναντήσετε και σε αρκετές καφετέριες από εξειδικευμένους barista.

Πολλοί λένε ότι αυτή η μέθοδος παρασκευής καφέ είναι αποτέλεσμα του τρίτου κύματος καφέ.

Το τρίτο κύμα καφέ έχει να κάνει με το γεγονός πως μια ομάδα ανθρώπων θέλει να περάσει τον καφέ σε άλλο γευστικό επίπεδο, απόλαυσης και εκτίμησης. Οι εκφραστές του “κύματος” εκτιμούν κάθε καφέ για αυτό που πραγματικά είναι και κάνουν τα απαιτούμενα βήματα στη διαδικασία παραγωγής προκειμένου να τονίσουν το μοναδικό χαρακτήρα κάθε καφέ, γνωρίζοντας κάθε διαδικασία από την παραγωγή έως το φλιτζάνι του καταναλωτή.

Στη μέθοδο ''Pour over coffee'' υπάρχουν τρία σημαντικά οφέλη:

  • Συμμετοχή του παρασκευαστή καθ' όλη τη διάρκεια παρασκευής.

Θεωρώ πως είναι πολύ μεγάλη η ικανοποίηση για τη συμμετοχή σε κάθε βήμα της διαδικασίας παρασκευής καφέ. Θα χρειαστείτε βέβαια ένα μύλο άλεσης ( http://www.gustoproducts.gr/hario-mikros-keramikos-mylos-alesis ), ένα βραστήρα ( http://www.gustoproducts.gr/hario-v60-buono-vrastiras ) και μια καφετιέρα pour over coffee ( http://www.gustoproducts.gr/hario-dripper-v60-02-diafano-plastiko ). Με λίγο πειραματισμό θα είστε στη θέση να δημιουργήσετε ένα ποιοτικό φλιτζάνι καφέ.

  • Απόλυτος έλεγχος κατά τη διαδικασία παρασκευής του καφέ.

Η μέθοδος αυτή σας επιτρέπει να πειραματιστείτε. Θα πρέπει να βρείτε το σωστό άλεσμα του καφέ σας, ποια είναι η σωστή θερμοκρασία του νερού που θα χρησιμοποιήσετε ώστε να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα και φυσικά ποια ποικιλία καφέ θα επιλέξετε για να βρείτε την τέλεια διαδικασία που παράγει το καλύτερο ρόφημα για το μοναδικό σας γούστο. ( http://www.gustoproducts.gr/category/kafedes )

  • Έντονο άρωμα και γεύση

Δοκιμάζοντας ένα φλιτζάνι καφέ με τη μέθοδο pour over θα εντυπωσιαστείτε από τα πλούσια αρώματα και την έντονη γεύση του. Όταν ο καφές έρχεται σε επαφή με το ζεστό νερό αναδεικνύονται όλες οι ιδιότητες των κόκκων του καφέ.

 

Μια δοκιμή σίγουρα θα σας πείσει..!