O καφές που διχάζει καταναλωτές και επαγγελματίες. Ποιες είναι τελικά οι σωστές αναλογίες ενώς καπουτσίνο ? 

 

Σύμφωνα με την ιταλική παράδοση ο cappuccino περιλαμβάνει

  • 8 γρ. φρέσκοαλεσμένου καφέ (δηλαδή εκχύλιση)
  • 30-35 ml καφέ espresso
  • 90 ml αφρογάλα 

'Eτσι έχουμε έναν συνολικό όγκο καφέ περίπου στα 125 ml.

Τα τελευταία χρόνια στην ελληνική αγορά λόγω της έξαρσης των σημείων Takeway δημιουργήθηκε μία καινούργια τάση από τους λάτρεις του καπουτσίνο να προτιμούν τον καφέ τους διπλό.

Όταν άρχισε η ζήτηση του συγκεκριμένου καφέ σε χάρτινο ποτήρι take away πολλοι baristi σερβίρανε το διπλό καπουτσίνο στο ίδιο μέγεθος ποτηριού 8oz με το μόνο cappuccino προσθέτοντας παραπάνω αφρόγαλα.

Ο σωστός τρόπος λοιπόν για να σερβίρουμε τον διπλό καπουτσίνο είναι να διπλασιάσουμε τις δοσολογίες του.

Δεν χρειάζεται λοιπόν να γεμίζουμε το ποτήρι 12οζ μέχρι το χείλος του διότι σαν αποτέλεσμα θα έχουμε την γεύση του γάλακτος να κυριαρχεί στο τελικό μας ρόφημα.

Καταλήγουμε λοιπόν οτι ο μονός cappuccino σερβίρεται σε χάρτινο ποτήρι 8 oz και ο διπλός σε χάρτινο ποτήρι 12oz καθώς υπάρχει η αναλογία του διπλασιασμού.

Ας μην ξεχνάμε λοιπόν ότι ο συγκεκριμένος καφές προέρχεται από μια άλλη χώρα και πρέπει να σεβόμαστε την συνταγή του!