black ivory

H απάντηση που έρχεται στο μυαλό σας είναι ο γνωστός καφές «Kopi Luwak». Ωστόσο, με μια περαιτέρω έρευνα φαίνεται πως ο Kopi luwak αναφέρεται συχνά λανθασμένα ως ο ακριβότερος καφές που μπορεί κανείς να αγοράσει.

Ποιος είναι ο ακριβότερος καφές στον κόσμο;
Είναι κάτι που ονομάζεται Black Ivory. Το κοινό μεταξύ των δύο καφέδων είναι ότι η παραγωγή και των δύο περιλαμβάνει την εξαγωγή των κόκκων καφέ από κοπριά ζώων.
Ο Black Ivory καταναλώνεται πάντα χωρίς ζάχαρη και μια κούπα κοστίζει περίπου $50. Η υφή του έχει περιγραφεί ως "κάτι μεταξύ καφέ και τσαγιού", ενώ η γεύση του έχει νότες σοκολάτας ή κακάο και έναν υπαινιγμό κερασιού. Λέγεται ότι Black Ivory στερείται πικρίας. Αυτό τον καθιστά ελκυστικό ακόμα και σε όσους δεν καταναλώνουν καφέ. Μερικοί έχουν, επίσης, υποστηρίξει ότι ο καφές διατηρεί ένα φρουτώδες άρωμα ενώ είναι καυτός, αλλά αυτό εξαφανίζεται όταν κρυώσει.

Πώς παράγεται ο Black Ivory;

Το μυστικό του γιατί ο Black Ivory είναι τόσο ακριβός βρίσκεται κυρίως στη διαδικασία της παραγωγής του.
Πρώτον, οι καλύτεροι κόκκοι καφέ Arabica διαλέγονται από τους λόφους της βόρειας Ταϊλάνδης, οι οποίοι βρίσκονται σε υψόμετρο περίπου 1500 μέτρων. Στη συνέχεια, οι κόκκοι αναμειγνύονται με φρούτα και τρέφονται από ελέφαντες. Αυτοί οι ελέφαντες βγάζουν τελικά τους κόκκους του καφέ μετά την ημι-πέψη τους. Τέλος, ο καφές επεξεργάζεται πριν από τη διανομή.
Ένας σημαντικός παράγοντας για το κόστος αυτού του τύπου καφέ είναι ότι χρειάζονται περίπου 33 κιλά κερασιών για έναν ελέφαντα για να βγάλει 1 κιλό καφέ. Ενώ, αυτό μειώνει την προσφορά, οι πεπτικές διαδικασίες αυτών των ελεφάντων είναι ο κύριος λόγος πίσω από τη μοναδική γεύση του. Οι ελέφαντες τρέφονται με κόκκους Arabica και με τα αγαπημένα τους φαγητά, όπως ρύζι, μπανάνες και ταμάρινδο. Αυτό βοηθά στη ζύμωση των κόκκων καφέ όταν περνούν από το πεπτικό σύστημα του ελέφαντα. Η ζύμωση αναδεικνύει τη ζάχαρη που αποθηκεύεται στο κόκκο, μαλακώνει την πίκρα του καφέ και βοηθά να μεταδώσει τη γεύση του φρούτου στον καφέ.
Aκόμη, μπορεί να πάρει μεταξύ μιας ή τριών ημερών για τον ελέφαντα να κάνει τη μαγεία του στον καφέ. Εκτός από τη ζύμωση των κόκκων καφέ, οι ελέφαντες επηρεάζουν τον καφέ με έναν άλλο τυχαίο τρόπο.
Κάθε ελέφαντας προτιμά να τρώει διαφορετικά πράγματα. Αυτό μπορεί να δώσει μια γεύση από κεράσι, ταμάρινδο ή κάτι άλλο στον καφέ. Ο Blake Dinkin, ιδρυτής της εταιρείας Black Ivory Coffee Company, έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό για να εξασφαλίσει την ασφάλεια των ελεφάντων σε όλη τη διαδικασία παραγωγής. Έγινε φροντίδα ώστε οι ελέφαντες να μην επηρεάζονται από την καφεΐνη.