Για το freddo espreso:  Φτιάχνουμε δύο δόσεις εσπρέσο Προσθέτουμε αν θέλουμε ζάχαρη και ανακατεύουμε ελαφρά Ρίχνουμε τον καφέ σε μεταλλικό δοχείο (ποτήρι σέικερ με στρέινερ) με παγάκια και ανακατέυουμε ώστε ο καφές να παγώσει αμέσως. Τον μεταφέρουμε σε ένα ποτήρι freddo και σερβίρουμε με παγάκια.   Για το freddo cappuccino :  Ετοιμάζουμε τον αφρό γάλακτος (αφρόγαλα) χωριστά, χτυπώντας παγωμένο γάλα ειδικά για καφέ που κυκλοφορούν στην αγορά. Ρίχνουμε τον πηκτό αφρό γάλακτος που δημιουργήθηκε πάνω στο freddo

FREDDO: Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ ΚΑΦΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ

 

Ο απόλυτα καλοκαιρινός καφές γίνεται εύκολα και στο σπίτι μας:

 

Κάποια στιγμή κάποιος είχε την ιδέα να ανακατέψει ένα φλιτζάνι espresso με παγάκια. Ο καφές πάγωσε χωρίς να χάσει τα αρώματά του. Κάπως έτσι πριν μερικά χρόνια ο γνήσιος καφές απέκτησε καλοκαιρινή όψη και το στυλάτο κωνικό ποτήρι του freddo σηματοδοτεί την έλευση του καλοκαιριού.

Το freddo είναι τα τελευταία χρόνια το πιο περιζήτητο καλοκαιρινό ρόφημα. Όλοι έχουμε στο μυαλό μας ένα coffee bar που φτιάχνει το καλύτερο. Πόσοι όμως ξέρουμε ότι εξ’ ίσου καλό μπορούμε να φτιάξουμε και στο σπίτι μας;

 

 

FREDDO «HOME MADE»

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ: μια μηχανή του espresso και φυσικά εναν καλό καφέ Gusto, κατάλληλο για freddo με δυνατή γεύση και αρώματα. Στη μηχανή αυτό που πρέπει να προσέξουμε δεν είναι τόσο το θέμα τιμής αλλά η απόδοσή της, να μας εγγυάται δυνατό άρωμα και πυκνή κρέμα (καιμάκι).

 

Για το freddo espreso:

  1. Φτιάχνουμε δύο δόσεις εσπρέσο
  2. Προσθέτουμε αν θέλουμε ζάχαρη και ανακατεύουμε ελαφρά
  3. Ρίχνουμε τον καφέ σε μεταλλικό δοχείο (ποτήρι σέικερ με στρέινερ) με παγάκια και ανακατέυουμε ώστε ο καφές να παγώσει αμέσως.
  4. Τον μεταφέρουμε σε ένα ποτήρι freddo και σερβίρουμε με παγάκια.

 

Για το freddo cappuccino :

  1. Ετοιμάζουμε τον αφρό γάλακτος (αφρόγαλα) χωριστά, χτυπώντας παγωμένο γάλα ειδικά για καφέ που κυκλοφορούν στην αγορά.
  2. Ρίχνουμε τον πηκτό αφρό γάλακτος που δημιουργήθηκε πάνω στο freddo και σερβίρουμε.

 

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ FREDDO:

  1. Η γεύση του freddo μας έχει να κάνει με την ποικιλία καφέ που θα χρησιμοποιήσουμε.Πρέπει να είναι μια ποικιλία υψηλής έντασης, καλά καβουρδισμένος καφές με γεμάτο ‘’σώμα’’, ώστε να διατηρεί τα αρώματά του και μετά την προσθήκη του πάγου.
  2. To γάλα για τον αφρό πρέπει να είναι καλά παγωμένο και με χαμηλά λιπαρά.
  3. Επειδή τα παγάκια δεν είναι ίδια, θα χρειαστεί να δοκιμάσουμε πριν καταλήξουμε στο πόσα χρειαζόμαστε, ώστε ο καφές να παγώσει αμέσως χωρίς να αραιώσει υπερβολικά.
  4. Αν το ποτήρι μας είναι ήδη παγωμένο θα διατηρηθεί καλύτερα η θερμοκρασία του freddo.

Για την μηχανή espresso επισκεφθείτε στη σελίδα μας το μενού : οικιακές -ημιεπαγγελματικές μηχανές 

Για το σεικερ  barista επισκεφθείτε στη σελίδα μας το μενού : αξεσουάρ

Για τον espresso που ταιριάζει στον χαρακτήρα σας ,επισκεφθείτε στη σελίδα μας το μενού : καφέδες

www.gustoproducts.gr