Καλάθι Αγορών
coffee_benefits

ΠΩΣ Ο ΚΑΦΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ;

Νέα ευρήματα έρχονται να προστεθούν στις αυξανόμενες ενδείξεις ότι ο καφές μπορεί στην πραγματικότητα να έχει αρκετά οφέλη για την υγεία μας.

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Circulation διαπίστωσε ότι όσοι πίνουν τακτικά καφέ, 3-5 φλιτζάνια την ημέρα, έχουν χαμηλότερο κίνδυνου πρόωρου θανάτου από διάφορες ασθένειες. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο καφές είναι η λύση στη μακροζωία. Αλλά οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι εκείνοι που έπιναν καφέ σε τακτική βάση, είχαν μικρότερο κίνδυνο να πεθάνουν κατά τη διάρκεια των 30 χρόνων που διήρκεσε η μελέτη από προβλήματα όπως οι καρδιοπάθειες, ο διαβήτης, επιπλοκές του εγκεφάλου ή από αυτοκτονία. Τα ευρήματα αυτά βέβαια δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι ο καφές ευθύνεται για τη μείωση του κινδύνου θανάτου από αυτές τις ασθένειες, όμως οι επιστήμονες αναφέρουν ότι πολλές ενώσεις που υπάρχουν στον καφέ βοηθούν στη μείωση των φλεγμονών στον οργανισμό μας.

Οι ερευνητές μελέτησαν αρκετά μεγάλες ομάδες ανθρώπων, 208.500 άνδρες και γυναίκες. Ζήτησαν από τους εθελοντές να καταναλώνουν καφέ καθημερινά και να υποβάλλονται σε εξετάσεις κάθε τέσσερα χρόνια για τρεις δεκαετίες. Η σύνδεση μεταξύ της κατανάλωσης του καφέ και του χαμηλότερου κινδύνου θανάτου ήταν ακόμη πιο έντονη σε άτομα που δεν είχαν καπνίσει ποτέ.

coffee_benefits

Οι ερευνητές παραδέχονται ότι οι αναφορές για τη βελτίωση της υγείας μας από τον καφέ δεν είναι απολύτως αξιόπιστες και η μελέτη αυτή δεν έχει σχεδιαστεί για να βρούμε ένα άμεσο όφελος για την υγεία μας από τον καφέ. Υποστηρίζουν όμως ότι αυτή η σύνδεση αξίζει περισσότερη έρευνα στο μέλλον. Αξιοσημείωτο πάντως είναι να αναφέρουμε ότι οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι άτομα που έπιναν καφέ με καφεΐνη και χωρίς καφεΐνη είχαν εξίσου χαμηλότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου. Αυτό δείχνει ότι κάποια άλλα συστατικά που περιέχονται στον καφέ, εκτός από την καφεΐνη μπορεί να έχουν ένα ευεργετικό ρόλο για την υγεία μας.

Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας έρχονται να αποκαταστήσουν τη φήμη του καφέ. Από τη δεκαετία του 1970 και 1980 υπήρχε μια φήμη ότι ο καφές ευθυνόταν για υψηλά ποσοστά καρκίνου και καρδιακών παθήσεων αλλά τελικά αποδείχθηκε ότι τα άτομα αυτά ήταν καπνιστές και κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ. Οι πιο πρόσφατες μελέτες αποδεικνύουν το αντίθετο και άτομα που καταναλώνουν καφέ καθημερινά έχουν χαμηλότερο κίνδυνο πρόωρης θνησιμότητας. Όλα όμως είναι σχετικά με τη μετριοπάθεια. “Παν Μέτρον Άριστον”. Αν δεν τον παρακάνετε, οι συγγραφείς της συγκεκριμένης μελέτης λένε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι η κατανάλωση του καφέ μπορεί να ενσωματωθεί σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. 

ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά

Για παραγγελίες άνω των 50€

Εύκολες επιστροφές

χρημάτων εντός 14 ημερών

Ταχεία αποστολή

εντός Ελλάδας και ΕΕ

Ασφαλείς πληρωμές

PayPal / MasterCard / Visa