Πρόκειται για έναν τρόπο παρασκευής καφέ που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ευρέως γνωστός και μπορείς να τον δοκιμάσεις σε αρκετά καφέ. Μπορούμε όμως να τον παρασκευάσουμε και στο σπίτι μας.
Η μέθοδος παρασκευής καφέ κρύας εκχύλισης, αν και φαίνεται πολύπλοκή και αρκετά χρονοβόρα, είναι τελικά αρκετά απλή αν ακολουθήσεις τα σωστά βήματα και έχεις υπομονή για να απολαύσεις έναν πλούσιο σε γεύση και αρώματα καφέ.
Οδηγίες παρασκευής (4 – 5 ποτήρια)
- 200gr χοντροαλεσμένο καφέ
- 1Lt νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
- Πάγος για το σερβίρισμα
Τοποθετούμε σε μια κανάτα τον καφέ και το νερό, ανακατεύουμε με μια κουτάλα, και στην συνέχεια την τοποθετούμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
Στην συνέχεια το στραγγίζουμε χρησιμοποιώντας φίλτρο. Αυτή η διαδικασία διαρκεί περίπου μια ώρα, μέχρι να έχουμε στην κανάτα τον καφέ μας έτοιμο.
Για το σερβίρισμα τοποθετούμε στο ποτήρι μας αρκετό πάγο και γάλα εάν επιθυμούμε.
Καλή απόλαυση!