Οδηγός παρασκευής καφέ φίλτρου χρησιμοποιώντας τη μηχανή aeropress.
- Ξεπλένουμε την aeropress με ζεστό νερό.
- Βάζουμε νερό να βράσει (φιλτραρισμένο κατά προτίμηση).
- Αλέθουμε τους κόκκους του καφέ (λίγο πιο λεπτούς από φίλτρου).
- Προσθέτουμε την επιθυμητή ποσότητα καφέ μέσα στο δοχείο χρησιμοποιώντας το δοσομετρικό κουτάλι που περιέχεται στη συσκευασία της aeropress.
- Ρίχνουμε περίπου 50ml νερό και περιμένουμε για 30’’.
- Στη συνέχεια γεμίζουμε το δοχείο με νερό (όχι μέχρι επάνω) , ανακατεύουμε με τον ειδικό αναδευτήρα που περιέχει η συσκευασία και περιμένουμε άλλα 30’’.
- Τοποθετούμε το καπάκι με το φίλτρο.
- Γυρίζουμε με προσοχή την Aeropress στην κούπα.
- Πιέζουμε απαλά το έμβολο προς τα κάτω για περίπου 15-30’’. Προσοχή: μην ακουμπήσει στο φίλτρο γιατί ο καφές μας θα πικρίσει.
- Απολαύστε μια κούπα γευστικού καφέ. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει.