Είναι γεγονός πως τα αρωματισμένα σιρόπια για τον καφέ και για ροφήματα κυκλοφορούν στην αγορά εδώ και αρκετά χρόνια. Τα καινούργια προϊόντα που διατίθενται πλέον στην αγορά φαίνονται να κατέχουν ξεχωριστή θέση σε ροφήματα και coctails.
Υπάρχουν πολλά brands σιροπιών για καφέ. Πώς όμως θα επιλέξετε το σωστό; Υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που θα οδηγήσουν έναν επαγγελματία της καφεστίασης να επιλέξει κάποιο συγκεκριμένο brand.
Η ποιότητα των σιροπιών, η περιεκτικότητά τους σε ζάχαρη και η συγκέντρωση της γεύσης. Η ποσότητα που περιέχεται στο μπουκάλι ή η εμφάνιση της συσκευασίαςγενικότερα. Οι γεύσεις που κυμαίνονται από τις πιο κλασικές μέχρι και λίγο πιο ιδιαίτερες καθώς και τη δυνατότητα χρήσης τους σε ολοένα και περισσότερες παρασκευές, κρύα ή ζεστά ροφήματα μέχρι σε γλυκά καιcoctails.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΙΡΟΠΙΩΝ
Ροφήματα με προσθήκη σιροπιών βλέπουμε για πρώτη φορά περίπου το 1970 στις ΗΠΑ. Στην αρχή δημιουργήθηκαν για να αντικαταστήσουν το αλκοόλ στον καφέ. Στην ουσία όμως παρασκευάστηκαν για να συμπληρώνουν τη γεύση και όχι για να υπερκαλύπτουν τα ροφήματα για αυτό και προσθέτουμε μικρή ποσότητα.
Το μυστικό της πλούσιας γεύσης και του δυνατού αρώματος των σιροπιών είναι τα εκχυλίσματα φρούτων, βοτάνων, μπαχαρικών με την προσθήκη ζάχαρης. Χρησιμοποιούνται σε όλα τα είδη καφέ: κρύα, ζεστά, παγωμένα, σε σοκολάτες, τσάι, smoothies, γρανίτες,milkshakes, κ.α. Στην κορυφή των προτιμήσεων των καταναλωτών βρίσκονται οι γεύσεις: βανίλια, καραμέλα, φράουλα και φουντούκι.
ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΣΙΡΟΠΙΩΝ
- Διατίθενται σε αρκετές γεύσεις, από την κλασική σοκολάτα, βανίλια, καραμέλα και άλλες πολλές ιδιαίτερες γεύσεις.
- Χρειάζονται λίγες μόνο σταγόνες για να αλλάξουν τη γεύση και την εμφάνιση των ροφημάτων σας.
- Εύκολα στη χρήση. Ρίχνετε λίγες σταγόνες στο ρόφημά σας και αν θέλετε προσθέτετε για decor στα τοιχώματα του ποτηριού που θα σερβίρετε το ρόφημα.
Η εταιρεία Gustoσας προτείνει τη νέα σειρά σιροπιών «SpecialBarista».