Shopping cart
teabox

ΠΕΡΙ ΤΣΑΓΙΟΥ…

Η παγκόσμια αγορά τσαγιού αποτιμήθηκε περίπου στα 50 δις δολάρια το 2016 και προβλέπεται να φθάσει περίπου στα 73 δις δολάρια μέχρι το 2024. Αυξάνεται σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια λόγω της νέας τάσης των ανθρώπων να καταναλώνουν προϊόντα με  ευεργετικά συστατικά και με οφέλη για την υγεία.

Η Ελληνική αγορά είναι σε πρώιμο στάδιο σε σχέση με την ανατολική Ευρώπη για τέτοιου είδους ροφήματα. Υπάρχει βέβαια μεγάλο αγοραστικό κοινό που είναι λάτρης των ελληνικών βοτάνων που ενδιαφέρεται και ψάχνει ένα πιο ποιοτικό αφέψημα τόσο και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων της εστίασης που σέβονται τον πελάτη αναζητούν και προσπαθούμε να τους προσφέρουν κάτι καλύτερο.

Εδώ ερχόμαστε εμείς ως Teabox, για να προσφέρουμε τις καλύτερες ποικιλίες τσαγιών και βοτάνων, με ολόκληρα φύλλα τσαγιού, πραγματικά φρούτα και μπαχαρικά κρατώντας την ποιότητα και την γεύση σε υψηλά επίπεδα . Σαν νέα εταιρία στον χώρο της παραγωγής τσαγιού, κάθε χρόνο διαγράφουμε ανοδική πορεία , εκπαιδεύοντας όλο και περισσότερους καταναλωτές να μας ξεχωρίσουν και να μας επιλέξουν.

Ποιες είναι σήμερα οι κατηγορίες πελατών που επιλέγουν ως ρόφημα το τσάι;

Το κοινό για το τσάι αλλάζει τόσο γρήγορα όσο αυξάνεται η αγορά τσαγιού. Τα προηγούμενα 20 χρόνια στην Ελλάδα  ο μέσος αγοραστής τσαγιού ήταν γυναίκες, ηλικίας 35-55 ετών. Τα τελευταία χρόνια το κοινό είναι νέοι ηλικίας μεταξύ 14-38 ετών. Τα παγωμένα μείγματα τσαγιού τείνουν να παραγκωνίζουν την αγορά του αναψυκτικού και των λοιπών προϊόντων με ζάχαρη. Ακόμη άτομα που ενδιαφέρονται πολύ για τις γεύσεις και την ποιότητα των τροφίμων επιλέγουν specialty τσάι. Ουσιαστικά η εταιρεία μας αυτό το αγορίστικο κοινό καλύπτει.

To αγοραστικό κοινό τσαγιού στο χρόνο.

Έχουμε βιώσει σημαντικές αλλαγές στην αγορά τσαγιού μέσω κρίσης . Ενώ πριν 10 χρόνια η αγορά έδειχνε ισχυρές προτιμήσεις για μαύρο και πράσινο, βλέπουμε τώρα να προέρχεται από δύο πολύ διαφορετικά τμήματα της αγοράς: λειτουργικά βοτανικά μείγματα και μοναδικά παραδοσιακά τσάι. Πλέον όχι μόνο οι τολμηρές γεύσεις είναι υπέρ, αλλά και το χρώμα προσελκύει τους καταναλωτές. Είναι ενδιαφέρον το πόσο συχνά ένα όμορφο, βαθύ χρώμα ενός τσαγιού μπορεί να επηρεάσει την επιλογή ενός πελάτη. Οι φίλοι της υγιεινής ζωής αναζητούν όλο και πιο συχνά το τσάι. Τόσο για τη φυσική ενυδάτωση, όσο και για την ενέργεια πριν και μετά από μια προπόνηση.

Τα φετινά trends

Η τάση της εγχώριας αγοράς είναι στα ελληνικά βότανα. Όπως παράδειγμα το τσάι του βουνού ή το χαμομήλι. Οι Έλληνες πλέον πίνουν 10 φορές περισσότερα ελληνικά βότανα από ό, τι πριν από μια δεκαετία. Η ποικιλία των δυνατών συνδυασμών των βοτάνων της Teabox περιλαμβάνει μια σειρά γήινων, πικάντικων, πικρών, γλυκών και ξινών γεύσεων. Η έλλειψη ζάχαρης σε συνδυασμό με τα οφέλη για την υγεία των βοτανικών συστατικών δίνουν στους καταναλωτές ένα ρόφημα το οποίο μπορούν να απολαύσουν αθώα.

Specialty τσάι! Τι σημαίνει;

Η σειρά των αφεψημάτων TeaBox θεωρείται speciality tea. Σε γενικές γραμμές, μπορούμε να ορίσουμε ως specialty τσάι αυτά που είναι είτε χειροποίητα είτε μοναδικά – σπάνια. Παράλληλα η συγκομιδή τους γίνεται με το χέρι, ώστε να αποφευχθούν οι αλλοιώσεις και οι θρυμματισμοί από τα μηχανήματα. Κοστίζει συνήθως περισσότερο από το εμπορικό τσάι. Το λεγόμενο Whole-leaf tea. Η βιομηχανία τσαγιού specialty παρουσίασε σημαντική ανάπτυξη την τελευταία δεκαετία. Whole-leaf tea σημαίνει τσάι που αποτελείται κυρίως από ολόκληρα, αδιάσπαστα φύλλα. Η μεγαλύτερη επιφάνεια σημαίνει περισσότερα αιθέρια έλαια (αυτό που κάνει το τσάι γευστικό και αρωματικό).

Μερικά έξυπνα tips για την παρασκευή του από τον barista

Συμβουλή 1. Χρησιμοποιήστε φιλτραρισμένο νερό. Το φιλτραρισμένο νερό θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε το τσάι σας από το να γίνει φτωχό σε γεύση.

Συμβουλή 2.  Χρησιμοποιήστε το νερό στη σωστή θερμοκρασία. Σε γενικές γραμμές, που τσάι του βουνού πρέπει να παρασκευάζεται με βραστό νερό (99 ° C), τα πράσινα τσάι και το χαμομήλι με νερό στους 75-85 ° C , και τα φρουτένια τσάι με νερό στους 60 – 70 ° C.

Τα φρούτενιά τσάι χρειάζονται μόνο 2-4 λεπτά διήθησης για λουλουδένια γεύση χωρίς πικρία. Τα πράσινα τσάγια δοκιμάζουν καλύτερα σε 3-5 λεπτά και το τσάι του βουνού για 4-7 λεπτά ανάλογα με την ποικιλία του.

Η σωστή θερμοκρασία του νερού και ο χρόνος διήθησης είναι απαραίτητα ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες πικρές εγχύσεις, καθώς επίσης και για να προσφέρει η κάθε ποικιλία τις ιδιότητες και τα οφέλη της.

ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά

Για παραγγελίες άνω των 100€

Εύκολες επιστροφές

χρημάτων εντός 14 ημερών

Ταχεία αποστολή

εντός Ελλάδας και ΕΕ

Ασφαλείς πληρωμές

PayPal / MasterCard / Visa

1