Το αλκοόλ δίνει ξεχωριστή γεύση στον καφέ σε συνδιασμο με τους κρύους μήνες του χρόνου μπορεί να ζεστάνει αλλά και να ξαφνιάσει ευχάριστα τον ουρανίσκο σας.
Η χρήση του όμως πρέπει να γίνεται με μέτρο, καθώς δεν θέλουμε να καλύψουμε την γεύση του καφέ αλλά να τονίσουμε την ιδιότητά του να αναμειγνύεται με το αλκοόλ χωρίς να χάνει τα γευστικά και αρωματικά χαρακτηριστικά του.
Στην ανάμιξη του καφέ με το αλκοόλ προσοχή χρειάζεται στην αναλογία του ποτού που θα επιλέξουμε, αλλά και στην ποιότητα και στο ψήσιμο του χαρμανιού του καφέ.
Το ρόφημά μας θα είναι καλύτερο αν χρησιμοποιήσουμε χαρμάνια ARABICA.
- Ένα μέτρια ψημένο χαρμάνι ταιριάζει με λικέρ και με μπαχαρικά.
- Τα λιγο πιο καβουρδισμένα χαρμάνια συνδιάζονται με whiskey.
- Τέλος τα πολύ ψημένα χαρμάνια συνδιάζονται με πιο εκλεπτυσμένα ποτά όπως το brandy.
Βασισμένοι λοιπόν στην επιλογή του ποτού ή του χαρμανιού μπορούμε να καταλήξουμε σε ατελείωτα και πρωτότυπα γευστικά παντρέματα.Δεν μένει παρά να τα δοκιμάσετε!