Go Back

Freddo «Home Made»

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ: μια μηχανή του espresso και φυσικά εναν καλό καφέ Gusto, κατάλληλο για freddo με δυνατή γεύση και αρώματα. Στη μηχανή αυτό που πρέπει να προσέξουμε δεν είναι τόσο το θέμα τιμής αλλά η απόδοσή της, να μας εγγυάται δυνατό άρωμα και πυκνή κρέμα (καιμάκι).

Συστατικά

  • 2 δόσεις εσπρέσο
  • ζάχαρη αν θέλουμε
  • παγάκια

Τρόπος παρασκευής

Για το freddo espreso:

  • Φτιάχνουμε δύο δόσεις εσπρέσο
  • Προσθέτουμε αν θέλουμε ζάχαρη και ανακατεύουμε ελαφρά
  • Ρίχνουμε τον καφέ σε μεταλλικό δοχείο (ποτήρι σέικερ με στρέινερ) με παγάκια και ανακατέυουμε ώστε ο καφές να παγώσει αμέσως.
  • Τον μεταφέρουμε σε ένα ποτήρι freddo και σερβίρουμε με παγάκια.

Για το freddo cappuccino :

  • Ετοιμάζουμε τον αφρό γάλακτος (αφρόγαλα) χωριστά, χτυπώντας παγωμένο γάλα ειδικά για καφέ που κυκλοφορούν στην αγορά.
  • Ρίχνουμε τον πηκτό αφρό γάλακτος που δημιουργήθηκε πάνω στο freddo και σερβίρουμε.