ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

 

2 φλιτζάνια (cappuccino) 

1 φλιτζάνι (espresso ) γαλα εβαπορέ Frisian cow.

½ φλιτζάνι (espresso) σιρόπι Vanilla κατά προτίμηση gran caffe

1 φλιτζάνι (espresso) Baileys

4 φλιτζάνια (espresso) gusto filosofia

1 φλιτζάνι (espresso) Kahlua

 

 

 

ΟΔΗΓΙΕΣ:

 

Βγάλε απο την epresso μηχανή σου ισχυρές δόσεις Gusto Filosofia καφέ και αφήσέ τες για να κρυώσουν.

 

Πρόσθεσε το αφρόγαλα σε μια μεγάλη γαλατιέρα (Motta)

Ανακάτεψε το αφρόγαλα με το εβαπορέ , την βανίλια και το baileys.

 

Πρόσθεσε το Kahlua με τον καφέ σε μια πιο μικρή γαλατιέρα (Motta) και ανακάτεψε.

 

Βάλε τις δύο γαλατιέρες στην κατάψυξη και όρισε ένα χρονοδιακόπτη για 45 λεπτά.

 

Σε 45 λεπτά, βγάλε τα δοχεία έξω και ξύστα με ένα πιρούνι .

Κατόπιν βάλτα πίσω στην κατάψυξη και ρύθμισε το χρονοδιακόπτη για 45 λεπτά και πάλι.

 

Ισως χρειαστεί ακόμα μια φορά .Κάνε την επανάληψη αυτής της διαδικασιας μέχρι ο καφές και η κρέμα να δημιουργήσουν την υφή και την εικόνα ενος sorbet .

 

Όταν ετοιμαστούν γέμισε ένα ποτήρι με το sorbet καφέ πρώτα και απο πάνω με τη κρέμα.

 

Σερβίρουμε.