Καλάθι Αγορών

BΑΣΙΚΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ ESPRESSO

Βασικά Ροφήματα Espresso

Συστατικά

  • espresso

Τρόπος παρασκευής

Freddo espresso

  • Η παρασκευή του βασίζεται στην προσθήκη πάγου στον espresso.
  • Συγκεκριμένα, παίρνουμε έναν διπλό espresso (60 ml), τον οποίο ρίχνουμε είτε αχτύπητο σε ποτήρι με τριμμένο πάγο, είτε τον χτυπάμε στην φραπιέρα και μετά σερβίρουμε.
  • Ο freddo espresso σερβίρεται συνήθως σε ποτήρι 160-280 ml.

Freddo cappuccino

  • Η διαφορά του με τον freddo espresso είναι το αφρόγαλα.
  • Για το σωστό αποτέλεσμα ακολουθούμε τη λογική του cappuccino.
  • Παρασκευάζεται κατευθείαν στο ποτήρι (αχτύπητος) με αφρόγαλα, χτυπημένος με αφρόγαλα ή ανακατεμένος (όλα τα υλικά μαζί).

Cappuccino

  • Ο cappuccino ορίζεται ως 1/3 espresso, 1/3 ζεστό γάλα και 1/3 αφρόγαλα.
  • Αρκετοί πασπαλίζουν το αφρόγαλα πριν το σερβίρισμα με κανέλα, ενώ η hot τάση είναι το latte art, ακόμη και όταν πρόκειται για take away/delivery ρόφημα.
  • Σερβίρεται στο αντίστοιχο φλιτζάνι.

Latte

  • Για την σωστή παρασκευή του, σερβίρουμε πρώτα μία δόση espresso στο ποτήρι/φλιτζάνι.
  • Ετοιμάζουμε το αφρόγαλα και σερβίρουμε ζεστό γάλα στον espresso και στο τέλος προσθέτουμε το αφρόγαλα.
  • Το ρόφημα συνήθως σερβίρεται σε μεγάλη κούπα ή γυάλινο ποτήρι, πάλι με latte art.

Latte macchiato

  • Για να κάνουμε αυτό που λέει το όνομά του (σ.σ. λεκιασμένο γάλα), χρειάζεται να σερβίρουμε πρώτα την μεγαλύτερη ποσότητα γάλακτος που έχουμε περάσει από το ακροφύσιο και στο τέλος να προσθέσουμε έναν espresso ristretto.
  • Και αυτό συνήθως σερβίρεται σε μεγάλη κούπα ή γυάλινο ποτήρι.
ΔΩΡΕΑΝ μεταφορικά

Για παραγγελίες άνω των 50€

Εύκολες επιστροφές

χρημάτων εντός 14 ημερών

Ταχεία αποστολή

εντός Ελλάδας και ΕΕ

Ασφαλείς πληρωμές

PayPal / MasterCard / Visa